Sivut

maanantai 14. joulukuuta 2015

Pikkujoulujen juustokakku

Monet ovat varmaan nähneet kaupoissa piparin makuista rahkaa, ja itselläni alkoi välittömästi raksuttaa kun purkin kaupan kylmähyllyssä näin. Tuli visio pikkujouluista ja niiden päätähdestä; Piparijuustokakusta. Ja sellainen päätyikin kakkuvadille pikkujouluihini :) Muuta tarjottavaa oli granaattiomena-salaatti sekä suolaiset joulutortut.


Joulutorttuihin ostin valmiin taikinan. Itse tykkään tehdä torttutaikinalevyjen kanssa niin, että kaulitsen levyn noin kolmasosan suuremmaksi, jolloin saan yhdestä levystä kahden tortun sijaan kolme himppasen pienempää torttua.
Torttuihin tein kaksi yksinkertaista täyte-variaatiota. Molempiin tuli kinkkusuikaleita ja kirsikkatomaattia, toiseen yrttituorejuusto ja toiseen pippurituorejuusto. Tortut tein muutoin perinteisen tähtitortun tyyliin ja paistoin taikinan pakkauksen ohjeen mukaan.
Suolaisiin torttuihin voisi sopia myös esimerkiksi kinkku, sitten kun sitä ei laatikoiden kaverina jaksa enää viipaleina syödä. Tai paiston jälkeen lisätyt täytteet kuten, myöskin jouluinen, graavilohi!





Sitten kakkuun! Harmi muuten, etten kerennyt napata koko pikkujoulupöydästä kuvaa, tässä kuitenkin vähän osviittaa kakusta, joka vieraille on selvästi maistunut hyvin ;-)

Huom! Perinteiseen juustokakkuun tulee raastettua sitruunaa, tähän reseptiin valitsin sitruunan tilalle appelsiinin, se sopii kivasti pipareiden makuun. Kun aiot raastaa hedelmän kuorta leivonnaisiin, valitse varmuuden vuoksi luomua!



_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

PIPARIJUUSTOKAKKU

Pohja
200g pipareita
75g voita/margariinia

Täyte
2 prk piparirahkaa
2 prk (=400g) maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl sokeria
3 kananmunaa
n. 1 rkl raastettua appelsiinin kuorta

Murskaa piparit ja sulata voi, yhdistä. Painele pipariseos vuuan pohjalle ja reunoille, laita jääkaappiin odottamaan.
Vatkaa rahkaa, tuorejuustoa ja sokeria muutama minuutti sähkövatkaimella.
Vatkaa kananmunat huolellisesti joukkoon.
Raasta appelsiinin kuori ja sekoita se joukkoon.
Kaada täyte jähmettymässä olleen pohjan päälle.
Paista kakkua 175 asteessa noin 45min. Sammuta uunin virta ja avaa uunin luukku raolleen ja anna kakun olla uunissa vielä tunti.
Irrota vuuan reunat vasta jäähtyneestä kakusta. Koristele tomusokerilla ennen tarjoilua!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Ja tietysti näihin pikkujouluihin kuului myös piparit - juustojen, viikunahillon ja päärynän kera. Kyllä kelpasi herkutella! Nyt odottamaan niitä "oikeita" jouluherkkuja. Joulupöydässä oma suosikkini on imelletty perunalaatikko ja jälkkäreistä piparin&juustojen lisäksi viktorian kiisseli, joka on valmistettu aamupalan (tarkoituksella) ylijääneestä riisipuurosta :) Apua, nyt kirjoittelen täällä ihan vesi kielellä, kommentoikaahan omia lemppareitanne!

Ihanaa Joulun odotusta,

-Hanna-

4 kommenttia:

  1. Täytyy kokeilla noita torttuohjeita! Kuullostaa hyviltä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekkin tein ensimmäistä kertaa suolaisia joulutorttuja, ja oli kyllä mukavaa vaihtelua! Ja täytteitähän voi tosissaan vaihdella niin kuin piirakoissa ja muissa suolaisissa jutuissa oman maun mukaan :)

      Poista
  2. Oi, kuulostaapa hyvälle tuo kakku :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä juustokakussa maistui ihanasti joulu, muttei kuitenkaan liian överipipari vaikka pohjassa piparia ja piparirahkaa :)

      Poista

Kysy, kehu, kritisoi, kannusta, kiinnostu!