Sivut

lauantai 20. helmikuuta 2016

Nutellapulla

Aika harvoin tulee leivottua pullaa, mutta kun tämän kaunokaisen näin Maku-kehdessä, oli pakko tarttua tuumasta toimeen. Monet ovat varmaan jo kerinneet nauttia nutellapullaa, minä pääsin sen makuun vasta nyt, herkkua! Tämä Maku-lehden resepti on helppo ja lopputulos näyttävä, voin lämpimästi suositella. Itselle tuli pulla ulkomuodosta mieleen joulu, joten ehkä tähän pullaan voisi suunnitella jonkun ihanan jouluisen täytteen sitten vuoden toisessa päässä ;)


Pulla leivottiin juurimenetelmällä, tämä nopeuttaa leipomista, sillä taikinaa kohotetaan vain valmiiksi leivottuna pullana. Resepti on Maku-lehden numerosta 1/16.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

PULLATAIKINA JUURIMENETELMÄLLÄ
50 g hiivaa
5 dl kevytmaitoa
1 1/2 dl sokeria
n. 14 dl vehnäjauhoja
2 tl kardemummaa
1 tl suolaa
1 muna
150 g voita

TÄYTE
50 g voita
2 dl muscovadosokeria
1 rkl kanelia
TAI perinteisen voi-sokeri-kaneli -täytteen sijaan Nutellaa.

voiteluun 1 muna
koristeluun raesokeria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri ja noin 6 dl vehnäjauhoja. Sekoita vellimäiseksi taikinaksi.
Peitä kulho liinalla ja nosta se lämpöiseen vesihauteeseen. Kun juuri kuplii (n. 10min), hiiva on herännyt ja voit alustaa taikinaan muut aineet.
Alusta joukkoon jauhoja kunnes saat käsistä irtoavan, mutta pehmeän taikinan. 

Vaivaa taikina tasaiseksi ja jaa se neljään palaan. Kauli palat pyöreksi levyiksi (halkaisija n. 24cm). Varmista usein, ettei taikina jää kiinni pöytään. 
Sekoita huoneenlämpöiset täyteainekset yhteen / käytä Nutellaa. Nosta taikinapyörylät päällekkäin siten, että levität täytettä kolmeen väliin. 
Paina lasilla päällimäiseen kerrokseen keskusta. Jaa taikina keskustaan saakka terävällä veitsellä 12:sta sektoriin.
Kiepauta kaksi vierekkäistä sektoria vastakkaisiin suuntiin ja yhdistä päät toisiinsa. Tee näin kaikille sektoreille. Saat siis 6 'sakaraa' tähteen.
Peitä pulla liinalla ja anna sen kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa noin 45 min. Mikäli päät aukeavat kohottaessa, paina ne takaisin kiinni. 
Voitele tähtipulla munalla ja ripottele sen keskelle raesokeria. Paista pullaa 200-asteisen uunin alatasolla 15-20 minuuttia. 
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _



Itse yllätyin siitä, kuinka helppo tämä herkku oli loppujen lopuksi tehdä. Tästä taisi myös tulla vakio pullataikinani, kätevä tapa valmistaa taikina :) Ohjeen lopussa annettiin vinkiksi leipoa ylijääneestä taikinasta pikkupullia, mutta taikinaa jäi kyllä todella paljon yli! Itse tein toisenkin tähtipullan, pienempänä versiona, mutta luulen, että taikinasta olisi riittänyt kahteen isoon tähtipullaan. Jos käytät Nutellaa, tulee pullasta herkullinen hyvinkin ohuella sipaisulla levitettä, kerroksia kuitenkin on monta :)

Herkullista viikonloppua toivottaa
-Hanna-

1 kommentti:

Kysy, kehu, kritisoi, kannusta, kiinnostu!