Sivut

keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Syksyn ensimmäinen...

Muttei varmasti viimeinen, nimittäin omenapiirakka!

Sain syksyistä inspiraatiota tehdä omppupiirakan ja olin jo mielessäni miettinyt piirakkaa mehevällä omenahillo täytteellä. Etsin netistä ohjetta mutta tuloksetta. (Tosin löysin vähän liikaakin inspistä seuraavaa omenapiirakkaa varten!) Päätin siispä yrittää luoda piirakan oman tietämykseni perusteella. Omenat ostin tälläkertaa kaupassa, käytin hillomarmeladi sokeria ja tein muropohjan.


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _


OMENA-KANELI PIIRAKKA


4-5 omenaa (kuorittuna, siemenkodat poistettuina 450-500g)
Puoli paketti hillo-marmeladi sokeria (n. 165g)
Loraus omenamehua
Kanelia oman maun mukaan

Pinnalle
50g voita
1/2 dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja

Kuori omenat ja poista siemenkodat. Paloittele omenat pieniksi kuutioiksi. Valitse isohko kattila, jossa mahdut hyvin keittämään hillon. Omenat kutistuvat hieman keittäessä, mutta alkuvaiheessa helpottaa, että kattila on sopivan suuri. Keitä hillo pakkauksen ohjeen mukaan (eli käytännössä, kaikki ainekset kattilaan ja keittele 5-10 minuuttia), kunnes hillo vaikuttaa hyvältä, saa olla vähän löysähköäkin. Lisää loppuvaiheessa hilloon kanelia. Itse käytin 1tl ja ei ollut liikaa!

Valmista murotaikina Kinuskikissan ohjeen mukaan. Kun olet painellut taikinan piirakkavuuan pohjalle, kaada täyte sen päälle.


Jos tykkäät piirakoiden pinnalla olevasta murotaikinasta, valmista annos sitä (itse tein aika reilusti kun meillä siitä tykätään) ja lisää se omena-kaneli hillon päälle.

Paista 200 asteessa n. 10-15 minuuttia.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Meillä tätä herkkua nautittiin marengin ja kermavaahdon kera, mutta miksei vaikkapa jäätelö, etenkin kun piirakka on vielä lämmin tai vaikka vaniljakastike sopisi kyytipojaksi!

-Hanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy, kehu, kritisoi, kannusta, kiinnostu!