Sivut

maanantai 31. elokuuta 2015

Pullavanukas

Pullat päässeet kuivahtamaan? Hillopurkin loppu pyörii jääkaapissa? Pullavanukas kuuluu minun lapsuuden herkkuihin, joita äidilläni oli tapana tehdä. Tässä tulee oma versioni, jota intouduin tekemään, itseasiassa äitini vinkistä kun tuskailin pakastimessa pyörivien pullien kohtaloa.

Herkullinen pullavanukas on tähde-ruokien aatelia, ainakin makunsa puolesta, ulkonäkö voi olla kovinkin arkinen :) Toki jos haluaa kikkailla, voi pullavanukkaan tehdä esimerkiksi kauniisti aseteltuna piirakkavuokaan. Pullavanukas on myös helppo, vaikka pientenkin lasten kanssa tehtävä leipomus.


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

PULLAVANUKAS

n. 300-400 g pullaa
2 munaa
1 dl maitoa
2,5 dl vaniljakastiketta
2 rkl sokeria
½-1 tl kardemummaa, maun mukaan



1 dl hilloa
n. 200 g marjoja

Pinnalle
voita
sokeria

Viipaloi pullat.

Riko munien rakenne kulhossa. Lisää joukkoon maito, vaniljakastike, sokeri ja kardemumma. 

Yhdistä hillo ja marjat. 

Voitele kulho. 

"Dippaa" pullaviipaleita maito-seokseen, jotta kaikissa viipaleissa on vanukkaan nestettä. Asettele ensimmäiset kostutetut pullaviipaleet kulhon pohjalle melko tiiviisti. Nostele lusikalla hillo-seosta sinne tänne viipaleiden päälle. Tee kerroksia pullasta ja hillosta. Kaada loppu neste kerrosten päälle. Pullavanukkaan päälle voi vielä ripotella sokeria ja voinokareita. 

Paista pullavanukasta 175-asteessa noin puoli tuntia.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 


Tällä nesteen määrällä saat pullavanukkaan, joka on päältä hieman kuivempi kuin kerroksista. Jos haluat, voit lisätä maitoa. Tässäkin on varmaan monia eri tapoja ja makuja, oma suosikki löytyy kokeilemalla lisätä tai vähentää nesteen määrää suhteessa pullan määrään :)



Itse tykkään pullavanukkaasta eniten jääkaappikylmänä, nam! Mutta toiset tykkää syödä vähän lämpimänä vaniljajäätelön kanssa, mikä on myös kokeilemisen arvoista. Tai voit vaikka jättää vaniljakastikkeen pois nesteestä (tilalle maitoa) ja syödä kastiketta valmiin vanukkaan kanssa. Myös hilloja ja marjoja voi vaihdella makunsa ja jääkaapissa olevien purkkien sekä marjakauden perusteella loputtomiin. Päädyit sitten mihin tahansa marjoihin tai maitoihin, on tämä takuuvarma herkku joka tuo varmasti monelle muullekin kuin minulle lapsuuden herkkuiltapalat mieleen :)

-Hanna- 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy, kehu, kritisoi, kannusta, kiinnostu!