Sivut

perjantai 14. elokuuta 2015

Kahvihetki perheen kanssa

Eräänä viikonloppuna oli ohjelmassa äitini ja mummoni vierailu minun ja avopuolisoni kotona. Ohjelmassa oli mm. Pikku Pietarin torikujan putiikkien tutkailua ja tietysti lihapiirakat Kuopion torilla. Itse olen vannoutunut Hanna Partasen lihisten ystävä, toki Irenenkin on hyviä, mutta erilaisia - osta joskus molemmat ja vertaa kumpi on sinun suosikkisi!




Ennen kaupunkikierrosta kuitenkin halusin tarjota vähän suolapalaa ja kahvia, tulivathan vieraani vähän kauempaa. Kahvitteluilla tarjosin patonkia sekä browniejuustokakkua. Patonki löytyi pakkasesta ja sen vain sulatin uunissa. Laitoin patonkisiivuille valmiiksi täytteet, voita, kurkkua ja ihan superhyvää Ahvenanmaan kermajuustoa, jos sitä näet joskus kaupan hyllyssä ja tykkäät vahvan makuisista kermajuustoista niin suosittelen, tosi hyvää!

Herkkupatongit ja -sämpylät syntyy Teemun ja Markuksen leipäkirjan ohjeella. Kirjan hankin tässä keväällä, joitakin reseptejä jo testanneena voin suositella! Sitä on myös ihana lueskella ja ohjeita on joka lähtöön. Teemun ja Markuksen tuotteisiin pääset tutustumaan Helsingissä heidän omassa liikkeessään, Patisserie Teemu & Markus. Itse en ole siellä vieraillut, mutta kirjan ja kuulopuheiden perusteella se voisi olla kiva kohde Helsingissä vieraillessa. 

Sitten kakkuun. Rakastan suklaata ja rakastan juustokakkuja....joten browniejuustokakku kuullosti jopa liiankin hyvältä! Kakun kaveriksi kipaisin aamulla torilta kirsikat ja mansikat, tein myös mansikkakastikkeen kakulle.

Ohje on Hannah Milesin Juustokakut-kirjasta. Tämän kirjan ohjeita onkin paljon minun to do -listallani.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
BROWNIET
100 g voita
150 g tummaa suklaata
1,2 dl sokeria
1,5 dl ruskeaa sokeria
2 munaa
1 tl vanilja-aromia
1,2 dl vehnäjauhoja siivilöitynä
50 g rouhittuja pekaanipähkinöitä

PINNALLE
150 g tuorejuustoa
1,6 dl kermaviiliä tai smetanaa
0,6 dl sokeria
1 tl vaniljatahnaa tai –aromia
2 kananmunaa
0,5 dl vehnäjauhoja siivilöitynä
125 g tummaa suklaata rouhittuna

Kuumenna uuni 180-asteiseksi.
Sulata voi ja suklaa kuumankestävässä kulhossa hiljalleen kiehuvan vesikattilan päällä. Katso ettei kulhon pohja osu veteen. Sekoita kunnes ainekset ovat sulaneet. Jätä jäähtymään.

Vatkaa keskenään sokerit, munat ja vanilja-aromi ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on vaaleaa ja kuohkeaa ja tilavuudeltaan kaksinkertaista alkuperäiseen verrattuna. Kaada sulatettu, jäähtynyt suklaaseos hitaasti vaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Lisää jauhot ja pähkinät ja kaada seos voideltuun kakkuvuokaan.

Vatkaa päällistä varten tuorejuusto, kermaviili, sokeri, vaniljatahna, munat ja jauhot tasaiseksi seokseksi. Lisää lopuksi mukaan rouhittu suklaa.

Lusikoi juustoseosta sinne tänne brownietaikinan päälle. Sekoita kakkuseosta ja taikinaa pyöreäteräisellä veitsellä niin, että syntyy kiemuraisia kuvioita. Paista juustokakkua uunissa 40-45 minuuttia eli kunnes browniekohtiin on tullut rapea pinta ja juustoseos on hyytynyt. Anna jäähtyä ja tarjoa.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _


Kuten ohjeesta huomaatte, suklaan määrä on melko massiivinen. Ja kakun lopputulos on myös erittäin tymäkän suklainen brownie juustolla höystettynä. Pieni pala riittää!



No miten kakku onnistu? Maku oli mahtava! Mutta? Noh, ensinäkin, minulle tässä kävi niin, että brownietaikina oli niin jämäkkää ja juustokakkutaikina niin löysää, että niitä oli mahdotonta sekoittaa ohjeen kuvailemalla tavalla. Lisäksi jos tykkää kuitenkin enemmän juustokakkumaisista kakuista, niin suosittelen tekemään brownietaikinaa vähemmän ja juustokakkutaikinaa enemmän, näin tulos voisi olla tasapainoisempi. Minulla ainakin browniesta tuli todella dominoiva ja ajattelin, että tätä ohjetta voisi hyödyntää ihan vaan pelkkien brownieiden tekoon :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy, kehu, kritisoi, kannusta, kiinnostu!