Sivut

keskiviikko 19. elokuuta 2015

Ulos syömään!

Tänään, kuten koko viikon, on ollut huippukeli, joten halusin ulos syömään. Piknik-hengessä mukana oli tuhdilla kanatäytteellä bageleita, viinirypäleitä, kivennäisvettä ja jälkiruuaksi pannaria. Ei muuta kun iso viltti aurinkoon ja nauttimaan vähän toisenlaisesta arki-päivällisestä töiden jälken :)

Bagelit tein aiemmin esittelemäni ohjeen mukaan ja täytin ne valkosipulilevitteellä, kanalla, kalkkunaleikkeellä, salaatilla, kurkulla ja paprikalla. Kyllä lähti nälkä! Pannarista taas tein vähän toisenlaisen kuin yleensä.

Pannari on sellainen leivonnainen, mistä oikeastaan koko leipomisurani on lähtenyt! Sitä tuli jo nuorempana tehtyä kotona, ja se kuuluu yhä lemppari herkkuihini. Pannukakkuun on helppo tehdä erilaisia muunnoksia ja se on jotenkin ihanan arkinen mutta silti niin herkullinen kaikessa yksinkertaisuudessaan. Itse halusin tällä kertaa täsmä-annoksen, vaikka yleensä tulee tehtyä se pellillinen. Vähän uunin pellin koosta riippuen noin yhdestä litrasta nestettä saa pellillisen. Olen todennut toimivaksi lettu- ja pannaritaikinassa nesteen ja jauhojen määräksi 2:1 (eli puoli litraa maitoa - 2½ dl jauhoja jne.) ja yksi muna puolta nestelitraa kohti. Taikinan voit tehdä esimerkiksi maitoon, veteen tai vichyyn. Miksei vaikka mehuunkin!



_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

SUKLAA-MANSIKKAPANNARI

2,5 dl maitoa
1,25 dl venhäjauhoja
1 muna
Ripaus suolaa ja loraus öljyä/sulatettua voita

Muutama rivi suklaata
1-2 dl mansikoita siivuina

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Pannaritaikinan on hyvä antaa turvota vähän aikaa. Lämmitä uuni 225-asteeseen. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi. Käytin Fazerin maitosuklaata, jossa on kokonaisia hasselpähkinöitä, pähkinät toi kivan lisän pehmeään pannariin. Eli myös maustetut suklaat sopivat hyvin tähän tarkoitukseen,

Kaada taikina voideltuun astiaan/uunipannuun. Itse käytin Iittalan Teema-sarjan neliskanttista astiaa, jolloin tästä ohjeesta jää hieman yli. Ripottele joukkoon suklaa ja mansikat.

Paista pannukakkua uunin keskitasolla 30-40 minuuttia, kunnes pannari on kypsä. Pannukakun on hyvä antaa jäähtyä ennen tarjoilua.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

-Hanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy, kehu, kritisoi, kannusta, kiinnostu!