Sivut

lauantai 15. elokuuta 2015

Erilainen mustikkapiirakka

Kävin tuossa männäviikolla mustikassa, ja muuten ihan ensimmäistä kertaa elämässäni. Anopin ohjeistuksessa sainkin sankon täyteen metsän sinistä herkkua! Heti samana iltana piti tietty tehdä perinteinen kermaviili-mustikkapiirakka. Mutta eilen tein erilaisen mustikkapiirakan! En tiedä voiko sitä enää kyllä edes sanoa mustikkapiirakaksi, mutta olkoon vaikka mustikkakakku :)




Ohjeen nappasin Koko Suomi leipoo -kirjasta. Se on tosi pitkä, joten tällä kertaa ohje ei saa palstatilaa...mutta jos omistat kirjan etkä vielä tätä ole tehnyt, niin suosittelen, tulee tosi nätti piirakka tahi kakku, miksikä sitä haluaa sanoa. Ehkä nimityskin vähän riippuu millaiseen astiaan piirakan tekee! Itse nimittäin tein tämän mustikkaherkun pienehköön irtopohjavuokaan, jolloin siitä tuli enemmän kakkumainen korkeutensa takia. Alkuperäisessä ohjeessa, kilpailija ja reseptin luoja, Heidi on tehnyt sen perinteisemmin matalaan piirakkavuokaan.

Kakku koostui aika perinteisen piirakkapohjan lisäksi mustikkatahnasta, jugurttitäytteestä, sekä päälle tulevista herkuista. Mustikkatahna tehtiin hillo-marmeladi sokerin avulla, kiva uutuus omaan keittiööni. Kätevä tehdä muuten pienempiäkin satseja heti syötäväksi kun kaipaa jotakin hilloa, näin ainakin meillä koska vuokra-asunnon minijääkaappiin ei todellakaan mahdu yhtään ylimääräistä purnukkaa, valitettavasti. Jugurttitäytteestä tuli herkullinen sitruunamehun avulla ja se hyydytettiin liivatteella. Ohjeessa oli käytetty liivatejauhetta, itse pistin ihan liivatelehtiä. Olin vähän epävarma suhteesta, mutta laitoin 1 tl jauhetta = 1 lehti ja onnistui hyvin!




Täyte oli ihanan pehmeä, joten päälle oli kiva laittaa marjojen lisäksi kaikkea rouskuvaa. Itse käytin marenkia, niinkuin ohjeessakin oli, sekä cashew-pähkinöitä ja hasselpähkinärouhetta. Tomusokeria vielä pintaan ja koko komeus oli valmis tarjoiltavaksi!




-Hanna-

2 kommenttia:

  1. Hienon näköinen ja varmasti myös hyvää :)
    Kannattaa liittyä blogipolku listaukseen, sieltä luulisi lukijoita löytyvän http://blogipolku.fi/

    VastaaPoista

Kysy, kehu, kritisoi, kannusta, kiinnostu!